Pianots skötsel

Ett piano behöver omvårdnad och skötsel, förutom att det också bör stämmas regelbundet. Helst varje år. Om pianot inte stämts på länge och tonhöjden ligger en kvarts ton lågt eller lägre, så måste pianot stämmas om efter ca 2 veckor. Detta för att den nya stämningen ska bli stabil i den nya tonhöjden. 

Här följer en länk om skötseln av ditt piano/flygel

http://www.sptf.com

Jag monterar även klimatanläggning från Dampp Chaser, för piano/flygel och är auktoriserad och certifierad montör. Den stabiliserar luftfuktigheten i ditt instrument och skapar därigenom ett mikroklimat som leder till bättre stämhållbarhet och livslängd. Kontakta mig så ger jag en offert.

http://pianolifesaver.com

 

Så här diskret syns klimatanläggningen monterad på en flygel:

Det enda som syns ovanifrån är...

...lamporna

Så här ser det ut underifrån...

 

Hela anläggningen döljs av ett svart tyg som samtidigt ökar effekten på anläggningen.

 

Om du behöver polera och rengöra ditt instrument som är lackerad högblank så rekommenderar jag Centurio. Det är ett putsmedel som finns att köpa i välsorterade färgaffärer. Det kan även köpas genom mig eller din lokala pianotekniker. Centurio innehåller slipmedel.

Om inte Centurio hjälper så rekommenderar jag flytande bilvax som appliceras och används som när du polerar bilen. Ett tunt lager påstrykes som först får torka och sedan poleras bort. Ta det försiktigt med shallackytor då det är väldigt tunt.

Fungerar inte detta så ta kontakt med en möbelrenoverare.